[vc_row][vc_column][product_category per_page=”1000″ columns=”4″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”%d8%b1%d9%84%d9%87″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
در مقاله راهنمای خرید رله قصد داریم به سوال رله چیست پاسخ دهیم، شما را با انواع رله و کابردهای رله آشنا کنیم.در نهایت محتوای راهنمای خرید رله برای شما آماده شده است که به کمک آن می توانید به خیال راحت به خرید رله بپردازید.
رله چیست؟
رله یکی از قطعات الکترونیکی می باشد که به کمک آن می توانید جریان برق داخل مدار یا دستگاه را خاموش و روشن کنید.می توان گفت که رله نوعی کلید الکتریکی سریع و بی درنگ است که جریان الکتریکی را به سرعت قطع و وصل می کند.
کاربرد رله چیست؟
حتما موقع روشن و خاموش کردن وسایل الکترونیکی مثل سماور، چای ساز، پمپ آب، آژیر، بخاری برقی و… صدایی شبیه به شکستن قولنج را شنیده اید.این همان صدایی است که رله تولید می کند و به معنای عمل کردن سوئیچ می باشد. برای دو هدف از رله استفاده می شود.1 ایجاد ایزوله الکتریکی بین قسمت کنترل و بار 2 تقویت توان خروجی
دقت داشته باشید که وقتی از رله برای افزایش توان خروجی استفاده می کنید بلافاصله بعد از آن در مدار باید از کنتاکتور استفاده کنید.
رله از پرکاربردترین قطعات الکترونیکی در این صنعت می باشد.کاربرد رله در پمپ آب، چراغ راهنمایی، لایمپ های اتوماتیک، تایمرهای چراغ راهرو، دزدگیر ها و انواع و اقسام تجهیزات حفاظتی، سیستم استارت خودرو، برق داخلی خودرو، چراغ تبلیغاتی نئون و چشمک زن، یخچال، ظرفشویی، سیستم شوفاژ، ماشین لباسشویی و… می باشد.
اجزای تشکیل دهنده رله
در بیشتر رله های موجود در بازار از این اجزا استفاده شده است.
بوبین یا همان سیم چیپ یا کویل ورودی
تیغه مشترک: پایه سیگنال مشترک به تیغه مشترک یا COM متصل می شود.
تیغه باز یا NO-Normal open تیغه ای است که در حالت عادی باز می باشد و با تحریک شدن بوبین بسته می شود.
تیغه یسته یا NC-Normal Close تیغه ای است که در حالت عادی بسته می باشد.اگر بخواهیم با تحریک ورودی، خروجی قطع شود باید مصرف کننده را به تیغه بسته وصل کنیم.لازم به ذکر است که این تیغه در برخی از انواع رله وجود ندارد.
انواع رله
در این قسمت قصد داریم شما را با انواع رله در الکترونیک آشنا کنیم.رله ها براساس نوع کارایی آنها تقسیم بندی می شوند.انواع رله در نحوه روشن و خاموش شدن با یکدیگر متفاوت هستند.
• رله دیفرانسیل: جریان ورودی و خروجی دستگاه توسط این رله سنجیده می شود.وظیفه رله دیفرانسیلی، محافظت از ترانسفورماتورها، مولدها، خطوط انتقال نیرو و شین ها می باشد.زمانی که جریان نامساوی در مدار به وجود آید این رله به کار افتاده و مانع از آسیب رسیدن به بقیه قطعات می شود.
• رله میکرو کنترل
• رله دیستانس: زمانی از رله دیستانس استفاده می شود که فاصله خط از مقدار تنظیم شده کمتر باشد.در این زمان رله عمل می کند.
• رله فرکانسی : این نوع رله با فرکانس کار می کند.در صورت تغییر در فرکانس و رسیدن به حد مورد انتظار رله، این قطعه الکترونیکی دستور قطع جریان را صادر می کند.
• رله آور کارنت این نوع رله برای محافظت از قطعات دیگر در برابر جریان زیاد طراحی و ساخته شده است.
• رله حرارتی : این نوع رله با حرارت روشن و خاموش می شود.نحوه کار این رله بدین شکل است که از دو فلز با جنس های مختلف با ضرایب انبساطی مختلف تشکیل شده است.حرارت باعث خم شدن سیم پیچ می شود و همین امر باعث روشن و خاموش شدن رله می شود.
راهنمای خرید رله
برای خرید یک رله مناسب به پارامترهایی که در ادامه آنها را بیان می کنیم، دقت کنید.
شرکت تولیدکننده: بهترین شرکت های تولید کننده و برند مطرح رله در ایران TIANBO ، OMRON و NHG می باشد.این برندها به ترتیب ساخت کشورهای چین، اندونزی و مالزی هستند.
ولتاژ کاری: باید برحسب ولتاژ کاری موردنیاز خود اقدام به خرید رله کنید.
ولتاژ تحریک: براساس مدار خود ولتاژ تحریک را خریداری کنید ولتاژ بوبین در رنج های 5و12 و24 و48 و 110و220 ولت موجود می باشد.
تعداد کنتاکت یا پایه ها: انواع رله به صورت تک پایه، دو پایه، سه پایه، چهارپایه و… در بازار موجود می باشد.تعداد کنتاکت ها را براساس المان هایی که قصد کنترل همزمان آنها را دارید، تعیین کنید.
آمپر رله: حداکثر جریانی که از پایه رله عبور می کند را آمپر رله می گویند.به این مورد دقت کنید و از بین 5و 6و 8و 10و 12و16 و 25 آمپر یکی از آنها را انتخاب کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]