اگر در صنعت الکترونیک یا برق کار می کنید حتما با شیرینگ حرارتی آشنایی دارید اما ممکن است برخی از دوستان و تازه واردهای به این صنعت، سوالاتی در این باره داشته باشند.در این مقاله سعی داریم پاسخ سوالات زیر را برای شما بیان کنیم.

شیرینگ حرارتی چیست؟

کاربرد شیرینگ حرارتی چیست؟

قیمت شیرینگ حرارتی چقدر است؟

موقع خرید شیرینگ حرارتی به چه نکاتی توجه کنیم؟

یشرینگ حرارتی

شیرینگ حرارتی چیست؟

شیرینگ حرارتی در جامعه به نام های دیگری مثل روکش حرارتی و وارنیش هم شناخته می شود.وارنیش یک روکش پلاستیکی است که اگر به آن حرارت دهیم، به جای سوختن شروع به جمع شدن می کند.این اتفاق به خاطر موادی که در ساخت آن استفاده شده است، رخ می دهد.

کاربرد شیرینگ حرارتی

شیرینگ حرارتی جزو اولین ابزارهایی است که برق کاران و کسانی که در صنعت الکترونیک فعالیت می کنند، با آن آشنا می شوند و از آن استفاده می کنند.شیرینگ حرارتی به عنوان عایق الکتریکی در اصنعت الکترونیک و برق استفاده می شود.اگر یک تکه سیم را داخل شیرینگ حرارتی قرار دهیم و به آن حرارت دهیم، شیریگ مثل پوست به بدنه سیم می چسبد بدین شکل لایه ای از عایق الکتریسیته دور سیم به وجود می آید.این کار را می توانید با شینه، کابل شو و… هم انجام دهید.

مونتاژ تابلو برق صنعتی از کاربرد شیرینگ حرارتی به حساب می آید.درواقع بدون وارنیش نمی توان یک تابلو برق صنعتی را مونتاژ کرد.

کاربرد شیرینگ حرارتی در زمانی است که سیم ها و کابل ها نیاز به تعمیرات دارند.در این زمان می توان با استفاده از وارنیش، کابل ها و سیم ها را تعمیر کرد.

کاربرد دیگر شیرینگ حرارتی زمانی است که می خواهید از سیم ها و کابل ها در برابر فرسودگی؛ رظوبت، تغییرات آب و هوایی و … محافظت کنید

انواع شیرینگ حرارتی

شیرینگ حرارتی تک لایه SGP

یکی از انواع شیرینگ حرارتی، وارنیش تک لایه نام دارد که برای عایق بندی، شینه، کابل ها، سرسیم، تابلوهای فشار ضعیف، کدبندی فازها و هادی های با ولتاژ پایین استفاده می شود.شیرینگ حرارتی تک لایه از پر کاربردترین انواع شیرینگ های حرارتی به حساب می آید.نایلون این وارنیش، مقاومت بسیار بالایی دارد.

شیرینگ حرارتی تک لایه ضد اصطکاک SSP

وارنیش SSP در صنعت برق کاربرد ندارد و برای جلوگیری از لغزیدن و سر خوردن دست استفاده می شود.چوب ماهیگیری، دسته تنیس، چوب یوگا، بارفیکس و… که با دستان انسان به صورت مستقیم در تماس هستند، موارد مناسبی برای استفاده از وارنیش می باشند.

شیرینگ حرارتی دو لایه D3TF

از مهم ترین انواع شیرینگ حرارتی به حساب می آید چرا که برای کدگذاری سیم ها براساس رنگ از این وارنیش استفاده می شود.جالب است بدانید که رنگ مشکی آن در برابر اشعه ماوراالبنفش مقاومت زیادی دارد و همچنین ضریب جمع شوندگی آن 3 به 1 است.به همین دلیل برای وسایل برقی و الکتریکی بسیار مناسب است.

شیرینگ حرارتی دولایه D4TF

همان شیرینگ حرارتی دولایه D3TF می باشد با این تفاوت که ضریب جمع شوندگی آن 4 به 1 می باشد. ویژگی خاصی که این وارنیش را از انواع شیرینگ حرارتی جدا می کند این است که یک روکش چسبی دارد.

نحوه استفاده شیرینگ حرارتی

شما می توانید اطراف هر شی را با شیرینگ حرارتی بپوشانید و آن را عایق کنید.برای اعمال حرارت می توانید از فندک یا کبریت استفاده کنید ولی به طور معمول از سشوار صنعتی برای شیرینگ حرارتی استفاده می شود.وقتی به وارنیش حرارت می دهد، با گذشت کمتر از 1 دقیقه، روکش آن جمع شده و مثل یک عایق به سیم، کابل یا هرچیزی می چسبد.نگران کندن آن نباشید.در مواقعی که نیاز دارید که سیم کشی ها را بررسی کنید خیلی راحت با یک کاتر، شیرینگ حرارتی از سیم جدا می شود.دقت داشته باشید که دمای تقریبی چسبندگی یا جمع شدگی شیرینگ حرارتی 120 درجه سانتی گراد است.اگر این دما به بالا 315 درجه سانتی گراد برسد، شیرینگ می سوزد.در حرارت دادن به وارنیش باید دقت کافی داشته باشید.

نحوه خرید شیرینگ حرارتی

انواع شیرینگ حرارتی در بازار ایران وجود دارد اما از کجا بفهمیم که کدام یک برای کار ما مناسب است.قیمت شیرینگ حرارتی با توجه به انواع مختلف آن متفاوت است.هر کدام برای کاربرد خاصی تولید شده اند.شما می توانید با سرچ ساده در گوگل با فروشگاه های مختلفی که به خرید و فروش شیرینگ حرارتی می پردازند آشنا شوید و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.در این مقاله 4 مدل مختلف از شیرینگ ها را بررسی کردیم.قیمت شیرینگ ها با توجه به انواع آن و نوع کاربرد آن تعین می شود. ممکن است برای خرید شیرینگ حرارتی موردنظر خود مجبور باشید هزینه زیادی بکنید.دقت داشته باشید که شیرینگ ها را به اندازه و ابعادی که میخواهید خریداری کنید.