برای اطلاعات بیشتر و یا خرید محصول می توانید با شماره فروشگاه 66769506 و یا 66769504 تماس حاصل فرمایید.

ارسال به سراسر کشور

مولتی متر دیجیتال DT-830BD مشکی

قیمت اصلی 150,000 تومان بود.قیمت فعلی 135,000 تومان است.

مولتی متر دیجیتال

مدل : DT-830BD

مولتی متر دیجیتال مدل DT830D

قیمت اصلی 150,000 تومان بود.قیمت فعلی 130,000 تومان است.

مولتی متر دیجیتال

مدل : DT830D

مولتی متر کلمپ HIOKI مدل 3280

قیمت اصلی 3,350,000 تومان بود.قیمت فعلی 3,200,000 تومان است.
مولتی متر کلمپ HIOKI مدل 3280

مولتی متر دیجیتالی چیست؟

مولتی متر دو نوع دارد که یکی مولتی متر دیجیتالی است و دیگری مولتی متر آنالوگ. در این مقاله در مورد هر دو صحبت خواهیم کرد. ولی در ادامه ابتدا میگوییم که مولتی متر چیست و سپس در مورد انواع آن توضیح خواهیم داد.

[su_expand height=”10″]مولتی متر یا مولتی تستر یک دستگاه است که می توان با آن چند کمیت را اندازه گیری و ارزیابی کرد.این کمیت ها از قبل تعیین شده اند که شامل : ولتاژ ، جریان ، مقاومت الکتریکی ، ظرفیت خازن و چیزهای دیگری می‌تواند باشد.شاید برایتان سوال پیش بیاید که کاربرد آن چیست؟؟؟ کاربرد مولتی متر دیجیتالی این است که با کمک آن شما می توانید سلامت قطعات الکتریکی یا الکترونیکی را متوجه شوید. این محصول از مهمترین و اساسی ترین ابزارها و وسیله های مهندسان و تعمیرکاران برق به شمار می رود که معمولا در هر تعمیرکار و کارگاهی یافت می شود. این محصول شامل دو نوع آنالوگ (یعنی عقربه ای) و دیجیتال (یعنی رقمی) دارد. البته این نکته را هم بگوییم که الان بیشتر از مولتی متر دیجیتالی استفاده می کنند و نوع آنالوگ آن تقریبا منسوخ شده است.نام دیگر مولتی تستر، که البته امروزه کمتر رایج است، آوُمِتر (Avometer) است که از حروف اول کلمات آمپر (Amper)، ولت (Volt) و اهم (Ohm) گرفته شده‌است.

آشنایی با انواع و اقسام مولتی متر

به طور کلی مولتی تستر یک کار مشخصی را انجام می دهد. پس انواع متنوع آن برای چیست؟؟؟ انواع مختلف آن به دستگاه این امکان را می دهد که برای کاربردهای متنوعی از آن به کار بیاید. مثلا اگر بعضی برای کارهای برق از آن بهره می گیرند و بعضی برای ساختمان ، بعضی برای معماری و هرکدام مولتی متری که به کارشان می آید را انتخاب می کنند.

همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم این محصول در دو نوع آنالوگ و مولتی متر دیجیتالی تقسیم بندی می شوند و همچنین به نوعی دیگر هم دسته بندی شده اند. رومیزی و پرتابل.

البته یک مدل دیگری مولتی متر داریم که برای اندازه گیری آمپرهای بالا از آن استفاده می کنند که به آن مولتی متر کلمپی می‌گویند.

جدیترین نوع دستگاه اندازه گیری ، مولتی متر دیجیتالی است. این دستگاه برای اندازه گیری کمیت های الکتریسیته مثل : اختلاف پتانسیل یا ولتاژ ، مقاومت یا جریان طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.و البته که نتیجه را به صورت عدد و رقم روی صفحه نمایش نشان می دهد.

فرق مولتی متر دیجیتالی با آنالوگ

مولتی متر دیجیتالی با استفاده از مدار الکترونیکی و پردازنده ساده ، می توانند انواع و اقسام پارامترهای الکتریکی را اندازه گیری کنند و بر روی نمایشگرشان نشان دهند.

اما نوع آنالوگ این محصول پارامترهایی که اندازه گرفته شده را به صورت عقربه نمایش می دهند. البته این مسئله شما را به اشتباه نیندازد. تفاوت مولتی متر دیجیتالی با آنالوگ فقط در نوع نمایش داده ها نیست. در واقع مهم ترین تفاوت در دقت اندازه گیری و امکانات بیشتری که مولتی متر دیجیتالی به نسبت آنالوگ دارد است.

مولتی متر دیجیتالی به خاطر قیمت مناسب تر ، دقت بالا و کابری راحت تر به نسبت آنالوگ طرفدار بیشتری دارد. در واقع دقت اندازه گیری و راحتی استفاده از آن ، این محصول تا انقدر محبوب کرده است

دقت اندازه گیری مولتی متر دیجیتال

دقت اکثر مولتی مترهای آنالوگ تا 3درصد است در حالی که دقت مولتی متر دیجیتالی در حالت استاندارد 0.5 درصد است. حال اگر دستگاهمان پیشرفته تر باشد که این عدد کمتر خواهد شد. در مولتی متر دیجیتالی خطا به صورت علامت مثبت + یا علامت منفی – نشان داده می شود که در بعضی موارد این خطا به 0.01 درصد می رسد، البته در بعضی موارد خاص آزمایشگاهی این عدد به کسری از میلیون هم می رسد.

هدف از نگارش مقاله راهنمای خرید مولتی متر، ارائه اطلاعات کافی جهت شناخت مولتی متر، انواع مولتی متر و قیمت مولتی متر می باشد.برای بهره مندی از این شناخت، نیاز به پیش نیازی نیست.

مولتی متر چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر شغل شما مربوط به الکترونیک و برق باشد حتما با مولتی متر آشنایی دارید.حتی کسانی که با این ابزار کار نکرده اند هم، اسم آن را شنیده اند.

مولتی مترترکیب شده از دو کلمه Multi یعنی چندگانه و Meter به معنای اندازه گیری می باشد.دلیل این نام گذاری این است که مولتی متر هم اهم متر است، هم ولت متر و هم آمپرسنج

مولتی متر یا Multimeter ابزاری الکترونیکی برای اندازه گیری کمیت های الکتریکی می باشد.در کارگاه های برق و آموزش رشته های مرتبط با برق، مولتی متر جزو اولین دستگاه هایی می باشد که به آموزش داده می شود.کمیت هایی که با مولتی متر می توان اندازه گیری کرد، ولتاژ یا اختلاف پتانسیل، آمپر یا جریان و مقاومت الکتریکی می باشد.

مولتی متر استفاده های زیادی دارد و توضیح آن در این مقال نمی گنجد اما به طور کلی می توان گفت که مولتی متر دستگاهی است برای نشان دادن عیب یک مدار.حال این مدار می تواند هر نوعی داشته باشد.

بیشتر اوقات برای فهمیدن سلامت قطعات الکترونیکی یا آزمایش های مختلف از مولتی متر استفاده می شود.کاربرد مهم دیگر این دستگاه زمانی است که می خواهید از وصل بودن کلیدی مطمئن شوید یا از وجود جریان در سیم و اندازه جریان و سطح ولتاژ آن اطلاع کسب کنید.مکانیک ها برای اینکه بفهمند باتری ماشین خوابیده یا نه از مولتی متر استفاده می کنند زیرا توان باتری را به مقدار نمایش می دهد.

قطعات تشکیل دهنده مولتی متر

مولتی مترها معمولا از چهار قطعه اصلی تشکیل شده اند:

صفحه نمایش: همان طور که از نامش پیداست مقادیر اندازه گیری شده را نمایش می دهد.در صفحه نمایش شما می توانید تا 4 رقم را مشاهده کنید و اعداد منفی هم در صفحه نمایش قابل مشاهده هستند.در صفحه نمایش میزان جریان برحسب میلی آمپر mA ، مقدار ولتاژ برحسب  ولت V و میزان مقاومت برحسب اُهم  نمایش داده می شود.

Selection Knob یا کلید چرخشی: همان طور که قبلا اشاره شده مولتی متر یک دستگاه چندگانه اندازی گیری می باشد. این یک کلید چرخشی می باشد که دور آن نوار مندرجی وجود دارد. به وسیله این کلید و نوار مندرج دور آن می توانید کاربرد مولتی متر را مشخص کنید. با این کلید مشخص می کنید که دستگاه مولتی متر، کدام کمیت را اندازه گیری کند.جریان یا ولتاژ یا مقاومت

Prob یا پراب: پراب ها قطعه ای رسانا هستند که جریان برق را از خود عبور می دهند.پراب هایی که به مولتی متر متصل می شوند در دو رنگ مشکی و قرمز موجود هستند.هیچ دلیل خاصی برای استفاده از رنگ قرمز و مشکی وجود ندارد و فقط برای ایجاد تمایز بین دو پراب است.هرگاه بخواهید کمیتی را اندازه گیری کنید، باید پراب ها را به قطعه الکترونیکی تماس دهیدچون پراب ها رسانا هستند، جریان قطعه الکترونیکی را خود عبور داده و به دستگاه می رسانند.در دستگاه اندازه گیری انجام شده و نهایتا شما در کمتر از 1 ثانیه نتیجه اندازه گیری را در صفحه نمایش مشاهده می کنید.

Ports یا خروجی ها: خروجی ها قسمتی هستند که پراب ها به وسیله آن به دستگاه متصل می شوند.مولتی متر های مختلفی در بازار موجود می باشد و هریک دارای خروجی های مختلفی است اما چهار عدد از آنها مهم ترین خروجی ها هستند:

خروجی COM : پراب سیاه رنگ باید به این خروجی وصل شود.این خروجی قطب مشترک می باشد و به زمین EARTH (ولتاژ منفی) وصل می شود.

خروجی mAVΩ : پراب قرمز رنگ به این قسمت متصل می شود و دربرگیرنده قطب مثبت می باشد.همان طور که از نامش پیداست برای اندازه گیری جریان mA ولتاژ V و مقاومت الکتریکی Ω استفاده می شود.با استفاده از این خروجی می توانید جریان های با نهایت 200mA را اندازه گیری کنید.دقت داشته باشید که اگر قطعه شما دارای جریان بیشتر از این مقدار باشد، مولتی متر می سوزد.

خروجی 10A: برای اندازه گیری قطعه ای که بیشتر از 200mA جریان دارد، از این خروجی استفاده می شود.

خروجی VΩ: این خروجی برای تست اتصالات و اندازه گیری مقاومت الکتریکی و ولتاژ تعبیه شده است.

انواع مولتی متر

مولتی متر انواع مختلف دارد و ما به توضیح مهم ترین و کاربردی ترین انواع آن می پردازیم.

مولتی متر آنالوگ

مولتی متر آنالوگ قدیمی تر از مولتی متر دیجیتال می باشد.این مولتی متر صفحه نمایش ندارد و در ازای آن یک عقربه و صفحه ای مندرج را می توانید در این بخش مشاهده کنید.برای فهمیدن مقدار مورد نظر خود باید دقت کنید که عقربه روی چه عددی می ایستد.

مولتی متر آنالوگ به وسیله یک میکرومتر اندازه گیری ها را انجام میدهد.میکرومتر وسیله ای برای مقیاس پتانسیل و جریان می باشد.قیمت مولتی متر آنالوگ نسبت به مولتی متر دیجیتال ارزان تر می باشد اما کار با آن سخت تر است.عیبی که این نوع مولتی متر دارد این است که مقدار را به صورت دقیق نمایش نمی دهد و ممکن است باعث ایجاد خطا در اندازه گیری های شما شود.

برای اندازه گیری ولت این مولتی متر توصیه نمی شود زیرا اعداد حاصله دقیق نیستند اما برای اندازه گیری جریان مناسب هستند زیرا ان دستگاه مقاومت داخلی بسیار پایینی دارد و همین باعث دقت بالا و خطای کمتر از 50 میکرو آمپر می شود.

مولتی متر دیجیتال

پرفروش ترین مولتی متر بازار، مولتی متر دیجیتال است.این مولتی متر دارای یک صفحه نمایش می باشد و اعداد را با دقت بالا و رعایت منفی و مثبت بودن، نمایش می دهد.قیمت مولتی متر دیجیتال از مولتی متر آنالوگ بالاتر است.به وسیله مولتی متر دیجیتال می توانید ولتاژ را با اعداد دقیق تری حساب کنید زیرا مقاومت این دستگاه بیشتر از نوع آنالوگ آن می باشد.

مولتی متر انبری

گاهی اوقات پیش می آید که فضای کاری شما به گونه ای می باشد که نمی توانید پراب ها را به المان مورد نظر تماس دهید.در این مواقع از مولتی متر انبری استفاده می شود.در بالای این مولتی متر انبری وجود دارد و المان بین انبر قرار می گیرد.بدین وسیله جریان به دستگاه رسیده و اندازه گیری ها انجام می شود.سرعت اندازه گیری و راحتی کار با این وسیله باعث شده که بسیاری از صنعتگران به این نوع روی بیاورند.برای اندازه گیری کمیت های یک سیم، فقط کافیست که سیم را بین چنگک های این مولتی متر قرار دهید.

مولتی متر رومیزی

از مولتی متر رومیزی بیشتر در آزمایشگاه ها و کارگاه های برق و الکترونیک استفاده می شود.دقت این مولتی متر بیشتر از سایر مولتی متر ها می باشد.همچنین دسترسی شما برای اندازه گیری بیشتر است.این مولتی متر قابل حمل نیست و دارای ابعاد مکعبی می باشد.

 

 

 

 

 

 

[/su_expand]